Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Γιώργος Αναγνώστου: Την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού θα την επιβάλλουν οι πολίτες. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη δύναμή τους.


Μέσα στην πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση  η πολιτική κινδυνεύει να απαξιωθεί χωρίς καμία διάκριση. Η Ελλάδα και οι Έλληνες χόρτασαν ψέματα,   διγλωσσία και μεγάλες υποσχέσεις δίχως τέλος. Ακόμα και σήμερα εδώ στην Αργολίδα συναντάμε από “κατεστημένους” πολιτικούς “μισές αλήθειες”, πρακτικές περασμένων δεκαετιών, λύσεις για όλα τα θέματα  τριάντα ημέρες πριν τις εκλογές. Είναι αμετανόητοι, νομίζουν ότι οι πολίτες θα παραπλανηθούν και πάλι. Ματαιοπονούν.
 Τώρα  η χώρα και πολίτες χρειάζονται πραγματική ελπίδα για το αύριο και αυτή η ελπίδα μπορεί να θεμελιωθεί μόνο πάνω σε αλήθειες. Σήμερα η σχέση εμπιστοσύνης του πολίτη με το ΠΑΣΟΚ έχει διαρρηχθεί. Αυτή την εμπιστοσύνη πρέπει να κερδίσουμε στην σύντομη προεκλογική περίοδο που έχουμε μπροστά μας. Ο δρόμος  των ριζικών αλλαγών, της συνέπειας και της λογοδοσίας, ο δρόμος των αποτελεσματικών μεταρρυθμίσεων με σχέδιο και αποφασιστικότητα, είναι σίγουρα  ο μόνος  δρόμος για να κερδίσει σήμερα η  μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη την πλειοψηφία των πολιτών.
Στην Αργολίδα της καθυστέρησης, των λαθών και πισωγυρισμάτων , των υποσχέσεων και “δήθεν λύσεων” οφείλουμε να αντιπαραβάλλουμε ένα σχέδιο που θα τονώσει την ανάπτυξη, θα ανασυγκροτήσει την αγροτική οικονομία και θα αξιοποιήσει την αγροτική γη και ιδιαίτερα αυτή με υψηλή παραγωγικότητα. Στην Αργολίδα οφείλουμε να αναδείξουμε και να στηρίξουμε κάθε συγκριτικό της πλεονέκτημα στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στις βιοτεχνική παραγωγή, με συγκεκριμένα βήματα, ενδιάμεσους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα. Να πούμε στους πολίτες αυτά που μπορούν να γίνουν, πώς θα γίνουν  και πότε μπορούν να γίνουν, ώστε όλοι να γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές, μικρές η μεγάλες του τόπου. Να προγραμματίσουν τη δουλειά τους και τη ζωή τους.
Νέες πολιτικές με παλαιά πρόσωπα δεν γίνεται, είμαστε… λίγοι και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, γνώριμες οι πρακτικές που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Η   ώρα  των εκλογών  είναι ώρα ευθύνης για όλους, γι αυτούς που θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών και γι αυτούς που θα ψηφίσουν. Την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού θα την επιβάλλουν οι πολίτες. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη δύναμή τους.
 

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου